Zoeken/Filteren
ASSORTIMENT
Gehandicaptenvoertuig
Met een gehandicaptenvoertuig blijf je zelfstandig en mobiel, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Gehandicaptenvoertuigen heb je in verschillende soorten en maten en wij hebben ze allemaal! Wil je je lekker vrij voelen op een vaste scootmobiel of zit je liever warm en droog in een overdekt gehandicaptenvoertuig? Wat je ook kiest… bij ons kun je niet alleen makkelijk een offerte downloaden voor de PGB/WMO maar ook betalen in termijnen of leasen!
MOVE Vigorous 1500 InnerCity II overdekte scootmobiel
For Motion On Four 4 wiel scootmobiel
For Motion Dike Elektrische Mini Auto rijbewijsvrij
For Motion Trice - Trike scootmobiel
MOVE E4 scootmobiel auto
For Motion Forty-5 45km/h scootmobiel
MOVE Vigorous 8 overdekte scootmobiel
Sweetrich Air Classic - Lichtgewicht opvouwbare scootmobiel
For Motion On Four Duo scootmobiel
Killerbee E-Car microcar rijbewijsvrij
For Motion Trion - snelste 3 wiel scootmobiel 45km/u
MOVE e3 luxe overdekte scootmobiel
For Motion Triflex scootmobiel
Sweetrich Max Plus - Comfortabele kleine scootmobiel
Nipponia 2Fast scootmobiel
Sweetrich Max Sport - Compacte 4-wiel scootmobiel opvouwbaar
Sweetrich S70 - Robuuste vierwieler scootmobiel demontabel
Nipponia Pride 3 wiel scooter Zonder helmplicht of rijbewijs
For Motion Fast One scootmobiel
IVA e1000 Scootmobiel
IVA z1000 Scootmobiel
IVA T3 2.0 elektrische scootmobiel
IVA TR3 2.0 driewiel scootmobiel
Move Magic M1
Nipponia 4Fast scootmobiel
For Motion City Cruiser 4-wiel scootmobiel
Killerbee Move S1000 4-wiel Scootmobiel met verstelbare lage comfortstoel
Killerbee Move SF1000 4-wiel Scootmobiel met verstelbare hoge comfortstoel
IVA k1000 Scootmobiel
Sweetrich iFold Light - opvouwbare elektrische rolstoel
IVA Robooter X40 Elektrische rolstoel inklapbaar
Kymco Maxer snel Scootmobiel
Kymco Agility Scootmobiel
Kymco Maxer Scootmobiel
Kymco Maxi XLS Scootmobiel
Kymco Midi XLS Scootmobiel
Kymco New Super 8 Scootmobiel
Move Mini-on - 4 wiel scootmobiel
Move Vigorous T415
Move V28 scootmobiel
Move Fold - inklapbare scootmobiel
kymco K-Lite Comfort Scootmobiel
Move Vigorous T408-3
Kymco MINI LS Comfort Scootmobiel
Verschillende soorten gehandicaptenvoertuigen
Bij ons vind je een breed aanbod aan gehandicaptenvoertuigen, van compacte scootmobielen tot luxe overdekte gehandicapten voertuigen. Elk type is afgestemd op specifieke mobiliteitsbehoeften en handicap, zodat jij de juiste keuze kunt maken.
Vaste of normale scootmobielen
De vaste scootmobiel is perfect voor dagelijks gebruik, zowel binnen als buiten, afhankelijk van het model en het aantal wielen. Deze modellen bieden comfort dankzij luxe opties zoals een verstelbare stoel, veel voetruimte, veel stabiliteit, en grote accu’s met een riant rijbereik. Voor wie onafhankelijk wil blijven en regelmatig boodschappen of uitstapjes maakt, is dit type ideaal.
Opvouwbare scootmobielen
Opvouwbare scootmobielen zijn licht van gewicht en eenvoudig te transporteren. Ze passen moeiteloos in de kofferbak van je auto, waardoor ze perfect zijn voor vakanties of een dagje uit. Dankzij het compacte formaat kun je ze ook makkelijk opbergen in huis of in een kast.
Scooter scootmobielen
Voor wie op zoek is naar een combinatie van een traditionele scooter en een scootmobiel, biedt de scooter scootmobiel de perfecte oplossing. Dit type gehandicaptenvoertuig heeft drie wielen, een comfortabel 2-persoons zadel en een sportief uiterlijk dat lijkt op een gewone scooter.
Met een kleine draaicirkel en krachtige elektrische aandrijving kun je soepel en snel rijden, zonder aan comfort in te leveren. De modellen zijn ideaal voor mensen die zich jong willen voelen en iets anders willen dan een standaard scootmobiel. Ondanks dat ze op een normale scooter lijken, en soms wel tot 45 km per uur kunnen rijden, is een helm of rijbewijs niet nodig. Dit komt doordat ze 3 wielen hebben en onder de gehandicapten regelgeving vallen.
2-persoons scootmobielen
Wil je samen op pad? Dan zijn onze 2-persoons scootmobielen een uitstekende keuze. De For Motion Duo biedt twee volwaardige zitplaatsen achter elkaar, terwijl modellen zoals de For Motion Triflex en Forty-5 een flexibele opstelling hebben waarbij je de stoel naar achter kunt schuiven voor een tweede passagier. Deze voertuigen combineren comfort en ruimte, zodat je moeiteloos een partner of vriend kunt meenemen.
Overdekte scootmobielen (scootmobielauto’s)
Wil je altijd warm en droog rijden, ongeacht het weer? Kies dan voor een overdekte scootmobiel. Deze lijken op kleine elektrische auto’s zoals de Canta en bieden extra bescherming tegen regen, wind en kou. Met luxe functies zoals elektrische ramen, airconditioning en een achteruitrijcamera geniet je van maximaal comfort. Dit type is geschikt voor langere afstanden en biedt vaak ruimte voor een passagier of bagage.
Elektrische rolstoelen
Voor mensen met een grotere mobiliteitsbeperking is een elektrische rolstoel een uitstekende keuze. Deze voertuigen bieden nauwkeurige wendbaarheid en maximale ondersteuning. Of je nu binnenshuis mobiel wilt blijven of regelmatig buiten rijdt, elektrische rolstoelen combineren comfort met gebruiksgemak. De elektrische rolstoel is ook ideaal voor mensen die langdurig moeten revalideren!
Het verschil tussen scootmobielen met 3 en 4 wielen
Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een scootmobiel is het aantal wielen. Beide types hebben hun voordelen en specifieke toepassingen, afhankelijk van waar je de scootmobiel voor wilt gebruiken.
Kenmerken van gehandicaptenvoertuig met 3 wielen
Driewielige gehandicaptenvoertuigen staan bekend om hun wendbaarheid en kleine draaicirkel. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in smalle ruimtes, zoals winkels, supermarkten of appartementencomplexen. Dankzij het enkele voorwiel kun je gemakkelijk en snel draaien zonder veel ruimte nodig te hebben.
Kenmerken van gehandicaptenvoertuig met 4 wielen
Vierwielige scootmobielen bieden meer stabiliteit door de extra steun aan de voorzijde. Ze zijn ideaal voor buitengebruik, vooral op oneffen terrein of bij het rijden over stoepranden. Dankzij de extra stabiliteit kun je schuin een stoeprand oprijden zonder risico op wankelen.
De regels voor het gebruik van een gehandicaptenvoertuig
Een gehandicaptenvoertuig, zoals een scootmobiel of een scootmobiel auto, geeft je veel vrijheid, maar je moet wel rekening houden met enkele belangrijke regels. Hieronder lees je alles over waar je mag rijden, hoe snel je mag gaan en hoe het zit met parkeren en verzekeren.
Rijden zonder rijbewijs en zonder helm
Voor een gehandicaptenvoertuig heb je géén rijbewijs nodig, en een helmplicht is er ook niet, zelfs niet bij hogere snelheden tot 25 km/u. Iedereen vanaf 16 jaar mag ermee rijden, zelfs zonder rijles. Dit maakt scootmobielen en scootmobielauto’s ideaal voor mensen met een beperking of ouderen die geen rijbewijs hebben.
Waar mag je rijden en hoe snel?
De plek waar je met een gehandicaptenvoertuig rijdt, hangt af van de snelheid en het type weg. Hier zijn de juiste regels:
- Op de stoep: Je mag maximaal 6 km/u rijden. Dit is ideaal voor korte ritten in drukke voetgangersgebieden of binnensteden.
- Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom: De maximumsnelheid is 30 km/u.
- Op het (brom)fietspad buiten de bebouwde kom: De maximumsnelheid is 40 km/u.
- Op de rijbaan: Je mag maximaal 45 km/u rijden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Dit geldt vooral voor overdekte gehandicaptenvoertuigen en scootmobielauto’s.
- Niet toegestaan op: Autowegen en autosnelwegen.
Gratis en flexibel parkeren
Een groot voordeel van gehandicaptenvoertuigen is dat ze gratis en zonder gedoe geparkeerd mogen worden. Je hebt veel vrijheid in waar je je voertuig achterlaat:
- Stoep: Je mag zowel met een scootmobiel als met een scootmobiel auto op de stoep parkeren, zolang je anderen niet hindert.
- Gehandicaptenparkeerplaatsen: Als je beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart, kun je ook gebruikmaken van speciale parkeerplekken dichtbij winkels en openbare gebouwen. Maar wij adviseren gewoon op de stoep, zo dicht mogelijk bij de ingang. Daar is geen kaart voor nodig.
- Reguliere parkeervakken: Hoewel dit meestal niet nodig is, mag je ook gewoon parkeren in standaard parkeervakken.
Verzekering verplicht
Voor elk gehandicaptenvoertuig dat de openbare weg op gaat, is een WA-verzekering verplicht. Deze dekt de schade die je aan anderen veroorzaakt. Je kunt ook een all risk verzekering kiezen wanneer je ook jouw eigen schade vergoed wilt hebben.
Veiligheid en verlichting
vaste scootmobielen en scootmobielauto’s zijn standaard uitgerust met verlichting en reflectoren. Dit is belangrijk om ook ’s avonds of in het donker goed zichtbaar te blijven. Veel modellen beschikken over LED verlichting, dagrijverlichting en knipperlichten voor extra veiligheid.
Met deze veiligheidsattributen kun je zorgeloos genieten van jouw scootmobiel of overdekt gehandicaptenvoertuig, en ben je altijd verzekerd van comfortabel en veilig vervoer.
Voordelen van een gehandicaptenvoertuig
Een gehandicaptenvoertuig, zoals een scootmobiel of scootmobielauto, biedt tal van voordelen op het gebied van mobiliteit, comfort en betaalbaarheid. Met hun elektrische aandrijving zijn ze stil en goedkoop in gebruik.
Groot rijbereik
Met een gehandicaptenvoertuig kies je voor vrijheid zonder afhankelijk te zijn van anderen. Of je nu snel boodschappen wilt doen of een lange rit naar familie plant, het voertuig is altijd klaar voor gebruik doordat hij volledig elektrisch is. Dankzij de actieradius tot wel 70 km of meer (bij sommige modellen zelfs 300 km met een upgrade zoals bij For Motion) hoef je je geen zorgen te maken over opladen onderweg.
Snelheden voor elke situatie
De snelheid van een gehandicaptenvoertuig varieert afhankelijk van het type:
- Normale scootmobielen: maximaal 25 km/u.
- Snelle scootmobielen: tot 32 km/u of zelfs 45 km/u voor grotere afstanden.
- Overdekte scootmobielauto’s: standaard 45 km/u, wat ze ideaal maakt voor gebruik buiten de stad en op langere wegen.
Met deze snelheden kun je zowel rustig door de supermarkt navigeren als comfortabel langere afstanden afleggen zonder tijdverlies.
Geen rijbewijs en eenvoudig thuis opladen
Voor geen enkel gehandicaptenvoertuig is een rijbewijs nodig, wat ze bijzonder geschikt maakt voor mensen met een beperking of senioren. Bovendien zijn ze elektrisch aangedreven en kun je ze eenvoudig thuis opladen via een normaal stopcontact. Heb je zonnepanelen? Dan rijd je zelfs gratis.
Gehandicaptenvoertuig aangepast aan handicap/beperking
Je kunt jouw gehandicaptenvoertuig helemaal aanpassen aan je persoonlijke wensen. Denk aan een verwarmde stoel, een verstelbare zitpositie, een draaibare captain chair, een rollator drager, aangepast rem- en gas systeem, een stokhouder, en zelfs een 230V aansluiting is mogelijk!
Bij overdekte scootmobielauto’s geniet je zelfs van luxe zoals airconditioning, elektrische ramen en een achteruitrijcamera. Deze zijn net zo luxe als een normale auto, maar dan een heel stuk betaalbaarder.
Moet je zelf je gehandicaptenvoertuig betalen?
Dankzij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en het PGB (Persoonsgebonden budget) hoef je de kosten vaak niet volledig zelf te dragen. Via deze regelingen kun je een vergoeding aanvragen voor scootmobielen, elektrische rolstoelen of overdekte gehandicaptenvoertuigen.
Stel eenvoudig je voertuig samen op onze website, kies luxe opties zoals een draaibare stoel of extra grote accu, en download direct je offerte. Deze kun je indienen bij je gemeente voor een snelle subsidieaanvraag.
Wordt niet alles vergoed? Geen zorgen! Met betaalopties zoals IN3 of leasen kun je jouw voertuig ook gespreid betalen.
Hoeveel kost een gehandicaptenvoertuig per type ongeveer?
De prijzen van gehandicaptenvoertuigen variëren afhankelijk van het type, de luxe opties en de technische specificaties. Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen per type:
- Vaste of normale scootmobielen: Geschikt voor dagelijks gebruik, met luxe opties zoals verstelbare stoelen en grote accu’s. Vanaf: €1.500
- Opvouwbare scootmobielen: Lichtgewicht en eenvoudig te transporteren, ideaal voor vakanties en dagjes uit. Vanaf: €1.200
- Scooter scootmobielen (3-wiel scooters met zadel): Sportief design met een comfortabele zitpositie, perfect voor wie iets anders wil dan een standaard scootmobiel. Vanaf: €2.500
- 2-persoons scootmobielen: Met zitplaatsen voor twee personen, ideaal voor gezamenlijke uitstapjes. Vanaf: €3.500
- Overdekte scootmobielen (scootmobielauto’s): Bescherming tegen weer en wind, met opties zoals airconditioning en elektrische ramen. Vanaf: €6.000
- Elektrische rolstoelen: Wendbaar en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, met maximale ondersteuning.Vanaf: €1.800
Gehandicaptenvoertuig kopen
Bij ons vind je een groot assortiment gehandicaptenvoertuigen, van compacte gehandicaptenvoertuigen tot luxe overdekte modellen. Stel je voertuig eenvoudig samen met opties zoals een draaibare stoel of extra accu. Dankzij flexibele betaalmogelijkheden, zoals IN3 en leasen, betaal je gespreid. Wij bezorgen je invalidenvoertuig snel en volledig rijklaar aan huis.
Betaal je gehandicaptenvoertuig in 3 termijnen
Met IN3 hoef je niet vooraf te sparen om een gehandicaptenvoertuig te kopen. Je betaalt het bedrag in drie gelijke termijnen zonder rente. De eerste termijn betaal je direct bij aankoop, de tweede na 30 dagen en de derde na 60 dagen. Zo geniet je snel van je nieuwe mobiliteit, terwijl je de kosten flexibel spreidt.
Gehandicapten voertuig leasen
Leasen is de oplossing voor wie direct mobiel wil zijn zonder het volledige bedrag in één keer te betalen. Je least het voertuig en betaalt een vast bedrag per maand, inclusief onderhoud en opties zoals een extra accu of luxe stoel wanneer je deze er meteen bij selecteert. Het grote voordeel? Flexibele looptijden en de mogelijkheid om tussentijds extra af te lossen zonder boete. Zo rijd je zorgeloos en betaalbaar in een gehandicaptenvoertuig op maat.
Onderhoudspakket voor zorgeloos rijden en behoud van garantie
Met een onderhoudspakket blijf je veilig de weg op en voorkom je onverwachte kosten. Periodieke controles van de accu, banden, motor, ophanging, remmen en verlichting zorgen ervoor dat je gehandicaptenvoertuig optimaal blijft presteren. Daarnaast voorkom je dat de garantie vervalt door achterstallig onderhoud. Veel pakketten bieden zelfs een haal- en brengservice, zodat je zelf geen tijd verliest. Kies een pakket dat past bij jouw behoeften en geniet van zorgeloze mobiliteit.